Het ontstaan van De Brink

No nonsense, flexibel, innovatief, open en eerlijk.

De Brink Direct Mail is opgericht in 1987, en heette voorheen De Brink Nederland. Het bedrijf is begonnen als videotheek en was gevestigd aan DE BRINK in Losser. De naam De Brink is daarvan afgeleid. Het bedrijf verleende al zeer vroeg “fulfilment” services. Men kon een bepaalde scène van een film opgeven en de bijbehorende film werd opgezocht en geleverd. Totdat de introductie kwam van de koopvideo. Deze heeft er namelijk toe geleid dat men meer en meer “eens wat dingen in een envelop ging inpakken”. De eerste direct mail handelingen waren daarmee een feit.

De videotheekactiviteit werd afgestoten en De Brink direct mail verhuisde naar Enschede, waar naast de direct mail activiteiten ook papier en enveloppen verkocht werden. De direct mail activiteiten groeiden in die tijd gestaag en inmiddels waren er een 7-tal werknemers in vaste dienst. In 1996 trad de huidige eigenaar toe tot de directie van De Brink Nederland.

Het bedrijf veranderde in een professioneel dienstverlenend productiebedrijf op het gebied van direct mail en fulfilmentservices. De naam en het logo werden veranderd en in 1999 bestond het bedrijf uit maar liefst 17 medewerkers en was het inmiddels gevestigd aan de Lonnekerbrugstaat.

In 2000 nam de huidige eigenaar het gehele bedrijf over. In 2003 werd de grote stap gewaagd en werd er een volledig nieuw bedrijfspand gebouwd op industrieterrein De Marssteden in Enschede. De ontwikkelingen volgden elkaar in ras tempo op. Het bedrijf durfde te investeren en met name op het gebied van variabele mailingverwerkingen werd het bedrijf een speler van formaat binnen de branche. Daarnaast deed het bedrijf van zich spreken om als een van de eerste fulfilment dienstverleners in Nederland, het financieren van voorraden van haar klanten, mee aan te bieden. Tot de dag van vandaag nog steeds een niet al te gebruikelijk usp van DE BRINK binnen de fulfilmentbranche.

In september 2009 ging plaatsgenoot en concurrent Handpak/Vaardige Handen failliet. De Brink liet zich deze kans niet voorbij gaan en het bedrijf werd in zijn geheel overgenomen. Door deze samensmelting ontstond er een bedrijf dat uniek is in Nederland. Alle disciplines op het gebied van Direct Mail, Fulfilment, Co Packing, Corporate Fashion en DM Support worden nu door 1 partij aangeboden.

En de groei is er nog steeds niet uit, De Brink bedient op dit moment haar klanten vanaf  alweer een nieuwe locatie vanuit Enschede. In september 2012 betrekt De Brink een groot pand aan de Ir. Hanlostraat in Enschede. Het bedrijf bestaat inmiddels uit 70 medewerkers welke gezamenlijk de kracht van het bedrijf bepalen. No nonsense, flexibel, innovatief, open en eerlijk, zijn de sleutelwoorden achter inmiddels meer dan 27 succesvolle jaren.